divendres, 20 de març del 2009

S'han acabat els puntets per fer l'índex!

Per a que l'índex es faci automàticament sense que haguem de posar els puntets i els números de pàgina hem de seleccionar tots els títols que volguem que apareguin en l'índex i canviar l'estil a "títol 1".

Per crear l'índex amb el word hem d'anar a referencies i a instertar tabla de contingut, i automàticament es crearà el nostre índex.
Però, abans de crear-lo hem de posar el número de pàgina a les pàgines creades.
Això com es fa?
Anem a instertar i a instertar número de pàgina, un cop hagem fet això podem triar on volem que aparegui el nº si a la dreta, a l'esquerra, al centre...

Per altra banda, per instertar una pàgina entre les que ja tenim no em d'anar donant a 'enter' sinó que hi ha una forma més ràpida de fer-ho. Anem a instertar i un cop allà donem a instertar salt de pàgina, i es crearà una nova pàgina en blanc.

Per últim, per actualitzar l'índex cliquem a l'índex amb el botó dret del ratolí i fem click a actualitzr camps; d'aquesta manera s'actualitzarà i apareixeran les noves pàgines creades.

dissabte, 7 de març del 2009

Modifiquem audio

Aquesta setmana a l'assignatura de noves tecnologies hem editat arxius de so amb un programa anomenat 'audacity'.

Per començar el projecte vam gravar una frase amb unes companyes, cadascuna deia un tros de l'oració. Un cop ja havíem gravat el nostre tros vam unir-los amb l'audacity. Després vam regular el volum de les veus atès que cadascun tenia un volum diferent.

Quan ja havíem unit les gravacions vam posar les nostres veus en una cançó.
Per aconseguir que s'escoltés la cançó de fons i no tapés les nostres veus vam anant degradant el volum de la cançó per tal que s'escoltessin les veus i la cançó alhora però sense que una tapés a l'altra.

diumenge, 1 de març del 2009

Digitalització


La digitalització consisiteix en la transformació d'informació en un codi binari (1 i 0) per tal que l'ordinador la pugui tractar. La informació digitalitzada pot ser de molts tipus: imatges, escrits, vídeos, sons...

Una eina que hem fet servir a classe per modificar imatges és un programa anomentat ‘GIMP'.

El primer pas que s’ha de seguir per modificar un imatge amb aquest programa és obrir un arxiu, això es fa clicant a ‘arxiu’ i desprès a ‘obre’.

Un cop s’ha obert la imatge es pot anar modificant amb les diferents aplicacions que té el programa.


Per altra banda, aquest programa permet canviar el tmany de la imatge, per duu a terme aquesta acció hem d’anar a imatge I acontinuació a escalar per canviar el nº de píxels.